Anmeldelse af På date med en morder – Anne Ekberg

Anmeldelse af På date med en morder - Anne Ekberg

Denne såkaldte spændingsroman er den fjerde selvstændige roman af pseudonymet Anna Ekberg, som dækker over forfatterne Anders Rønnow Klarlund og Jacob Weinrich. Der er nu ikke meget spændingsroman over denne langtrukne wannabe-femikrimi, og til orientering kan det oplyses, at betegnelsen spændingsroman først retfærdiggøres på side 292 tæt på slutningen af bogen.

Jeg kan jo ikke vide, hvorfor de to forfattere har valgt at skrive disse Elsebeth Egholm-lokalike krimier  —  om de i ren forretningsmæssig kynisme spekulerer i, at ¾ af krimilæserne i Danmark er kvinder, hvorfor der er god forretning i at skrive krimier, der målrettet appellerer til kvindelige læsere, eller om de går rundt med en hemmelig drøm om en kønsskifteoperation, som de så i givet fald skulle se at få klaret. Der er i hvert fald kommet en kedelig og langtrukken bog ud af det om en kvindelig journalists problemer med egen barnløshed, hendes psykologsamtaler, hendes samtaler med en veninde om datingsex og hendes fiktive samtaler med hendes forsvundne, måske myrdede søster. G… a… a… b.

Jeg undrer mig egentligt, for jeg synes, at Klarlund/Weinrich ellers har skrevet nogle meget spændende og gode krimier under pseudonymet A.J.Kazinski. For nyligt faldt jeg tilfældigt over ’Miraklernes nat’, som vist nok er den foreløbigt sidste i Niels Bentzon-serien, som jeg begejstret har læst en tre stykker af, og også ’Miraklernes nat’ var en fantastisk god læseoplevelse – så de kan jo nok, de to gutter!

Den århusianske journalist Iben – og nej, hun hedder ikke Dicte – mistede sin søster for et år siden. Hun forsvandt sporløst, og politiet kommer ikke rigtig videre i efterforskningen, men mener, at hun er formentligt blevet dræbt i forbindelse med, at det har vist sig, at hun har været voldsomt aktiv på forskellige dating-platforme. Iben vil ikke tolerere politiets langmodighed og sætter sig for selv at opklare forbrydelsen på sin søster, og det gør hun ved selv at date på Tinder og andre lignende dating-sider.

Der sker som nævnt først noget de sidste 60 sider, som så til gengæld leverer en spændende og overraskende afslutning på romanen, og det redder trods alt ‘På date med en morder’ fra at være en total uinteressant roman på niveau med ugebladenes læserbrevkasser til dog at være en krimi værdig.

Den gode afslutning – og det er kun den, der gør det – formår lige nøjagtig at lirke bedømmelsen af ‘På date med en morder’ op over kanten til 2 stjerner, men så bestemt heller ikke mere.

Anmeldelsen indeholder reklame, da bogen er tilsendt som anmeldereksemplar af forlaget Politikens Forlag.


KARAKTER

Der er ikke mange roser denne gang På date med en morder af Anna Ekberg
2 / 5
Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar