Anmeldelse af Mofibo Reader

Anmeldelse af Mofibos Reader

Jeg har lidt for længe og lidt for ofte lovet en anmeldelse af den Reader, som Mofibo var så elskværdige at sende til mig. Desværre har jeg haft en masse andre ting, et hav af andre undskyldninger til konsekvent at udskyde den dag, hvor jeg satte mig ned for at formulere et par sætninger, der kunne danne ramme om en anmeldelse af den famøse reader – der faktisk slet ikke er så tosset igen, når man først har fået pakket den ud og fået den i hænderne.
Men nu skal det være nok med al den snak. I stedet er jeg kommet til tasterne for at fortælle lidt om, hvad jeg synes om Mofibos Reader. 

Efter jeg er blevet far, har jeg haft markant sværere ved at afsætte tid til læsning, som vi normalt vis kender det. Åbne en god bog og bare læse en eller et par timer. Det kan jeg ikke længere med en lille ny datter, som ønsker min opmærksomhed – samt hendes mor.. Nå, men for at komme omkring det her lille “problem”, fordi læse det skal man sgu, så er jeg begyndt at lytte ret meget til lydbøger igen. Det foregår, når jeg hænger vasketøj op, når jeg går med barnevognen, eller når jeg bare har fem minutter til overs under madlavningen. Så får jeg lige vendt et par virtuelle sider, og jeg får samtidig stillet mit behov.

Hvis du vil læse lidt mere om, hvad Mofibo er for en størrelse, har jeg skrevet et separat indlæg om det, som du finder via linket her.

Hvad er en Mofibo Reader?

Jo, nu skal du se. En Reader fra Mofibo er egentlig blot en e-bogslæser, som du kan medbringe i tasken, lommen eller et helt tredje gemmested, når du er på farten. På din Reader kan du lytte eller læse dine yndlingsbøger, hvis du altså har et abonnement til Mofibo – det kræver nemlig, at du abonnerer på deres service, hvis du vil bruge deres enhed. Dvs. at du ikke kan downloade bøger andre steder fra og flytte dem over på din Reader. Denne er udelukkende forbeholdt kunder hos Mofibo.

Lad mig lige slå noget fast med det samme. Jeg har ikke haft andre e-readers i hænderne på noget tidspunkt. Jeg har naturligvis læst bøger på en tablet.. og mere om det senere.
Men det her er min “jomfru-reader”, og det bliver nok også den, jeg tyr til, hvis jeg skal anbefale en udgave til venner og bekendte. fordi det er så pokkers nemt, når den er hooked op på alle de e- og lydbøger, jeg allerede i forvejen læser eller lytter til på min smartphone eller tablet. 

Der følger en fin brugsvejledning med, når du køber din Reader, så jeg vil faktisk ikke gå i dybden med, hvordan du betjener den. Det er der andre, som har gjort før mig, hvis du skulle have brug for assistance – ellers kan du altid skrive en kommentar herunder, så skal jeg se, om jeg ikke kan være behjælpelig alligevel.

Fordele ved en Reader fra Mofibo

Som jeg ser det, selvom jeg måske ikke er den mest habile sammenligningsguru på markedet, så er der en masse fordele ved Mofibos Reader, som man bare ikke får, hvis man læser på en tablet eller smartphone. 

Et af de mest essentielle og største sellingpoints er nok det faktum, at du kan læse på din Reader i direkte sollys. I nogle tilfælde er enheden faktisk endnu bedre end en almindelig bog, hvis sider nogle gange godt kan have en smule genskær i den skarpe sol. På Readeren her får du blot en mat overflade, der ikke giver noget som helst igen andet end de skrevne ord. Det er altså smart. Specielt når det er godt vejr 😉 
Jeg brugte min rigtig meget i sommers. Personligt har jeg det med at lade mine bøger hvile på lårene eller maven, når jeg læser. Men når det er varmt, så sveder jeg også. Og når det er rigtig varmt, så kan jeg godt svede på bogen – ikke bevidst vel at mærke, hvilket hverken er specielt godt for bogens holdbarhed eller udseende. Det slap jeg så også for i år, da den her enhed ikke vejer en disse. Så den var på ingen måde tung at sidde med, og der var samtidig intet behov for at lade den hvile på mit skød. Very nice!

En anden ting der specielt var rart i sommers, var det faktum, at det ikke krævede nogen synderlig indsats for at skifte mellem e-bog og lydbog undervejs i min læsning. Hvis jeg blev for træt til at læse (og ja, det hænder også, selvom man er bogblogger), så kunne jeg bare slå over på lydbogen og lytte i stedet. Det kræver dog, at man har et headset ved hånden, da Readeren trods alt ikke har indbygget højtalere og heller ikke Bluetooth. Hvis din har, så giv lige lyd. Jeg har nemlig ikke fundet det endnu.

Til sidst vil jeg gerne fremhæve, at det med at skifte sider i starten var et irritationsmoment både for mig og min kæreste. Specielt når det blev sengetid. Jeg troede i lang tid, at det kun var muligt at skifte sider, hvis jeg trykkede på knapperne placeret i enhedens højre og venstre side. Rent tilfældigt fandt jeg ud af, at jeg også kunne skifte side ved blot at trykke på skærmen. Det medførte ingen støjgener, og det var samtidig endnu lettere at ligge på ryggen og læse med en hånd. 
Det var det med brugsmanualer, der ellers var så smart. Jeg læste den ikke..

Dog kan du skrue virkelig langt ned for lysstyrken og stadig være i stand til at læse, hvad der står på skærmen uden at være til gene for din sengemakker. Endnu et plus i bogen herfra.

Vil du slippe for en masse bøvl, kan jeg med ro i sindet anbefale dig at investere i en Reader fra Mofibo. Den virker som den skal, selvom den godt kan have sine søvnige dage.

Så lidt af det, der var knap så godt

Der er trådløst internet i Readeren, hvilket egentlig er et plus. Men det er kun muligt at benytte 2,4GHz. Det er formentlig ikke noget størstedelen af brugerne lægger mærke til, men for sådan en som mig med mange trådløse dimsedutter, kan det være en udfordring. Måske der i en kommende version bliver skruet op til 5GHz. Man kunne håbe.
Er du en af dem, som ikke nåede at købe en version her under Corona-udbruddet i Danmark? Well, jeg ved faktisk ikke engang, om de har i sinde at producere flere (det må vi næsten antage, de har, da det jo trods alt er en ægte sællert). Hvis de ikke har, så er det bare ærgerligt Sonny-Boy.

Hvis jeg skal nævne nogle af de ting, jeg fandt sådan ekstra træls, så er der ingen tvivl om enhedens responstid får en klokkeklar førsteplads. Fra man har trykket på en knap eller valgt en bog, til at skærmen så faktisk viser netop det, man har bedt den om, kan der godt gå et øjeblik. Måske er det mig, der er for vant til nutidens smarte og ekstremt hurtige enheder, men jeg synes, når man nu alligevel har taget sig tiden til at udvikle en reader til sin egen platform, så kunne man sgu godt lige smide en bedre omgang hardware i. 

Nå, det var lige lidt mavesyre. Og der er mere på vej.

Fordi ikke nok med at den er lidt sløv i optrækket. Så er den også udviklet af og produceret til Mofibo (tidligere Storytel, hvis du skulle undre dig over bagsidens indgravering). Det vil altså sige, at du ikke kan forbinde nogen anden tjeneste med din Reader fra Mofibo, hvis du på sigt skulle se dig sur på netop Mofibo. Du er stavnsbundet til evig tid. Eller det er du selvfølgelig ikke, men det føles næsten sådan. Du er hvert fald ikke selv i stand til at bestemme over den enhed, du har købt. Den er på sin vis stadig ejet af firmaet bag. Eller også er du. Hmm.

Så vil du opsige dit abonnement, opsiger du samtidig forholdet til din Reader fra Mofibo.

Tusind tak fordi du læste med så langt. Det er jeg rigtig glad for. Jeg håber, du kunne bruge mine erfaringer til et eller andet, og hvis du har lyst, kan du købe din egen enhed her.

Indlægget her indeholder reklame, da Readeren er blevet tilsendt af Mofibo. De har hverken bedt om eller gennemlæst min anmeldelse inden, og ovenstående står heller ikke til diskussion, da det er min egen helt ærlige mening om produktet. Take it or leave it.

Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar