Anmeldelse af Elektrochok – Kent Langkjær

Anmeldelse af Elektrochok - Kent Langkjær

Elektrochok er andet bind i en serie om Torsten Lange skrevet af den danske forfatter Kent Langkjær. Jeg har ikke læst første roman ved navn ‘Deroute’, men egentlig gør det ikke spor efter min mening, da dette er en selvstændig fortsættelse i sin reneste form.

Efterforskningslederen Torsten Lange, som netop blev introduceret herover, behandles med elektrochok under sin sygemelding. Hans mistænkes dog for drabet på sin ekskone midt i sine behandlinger. Den kære hovedperson drager tilbage til fødebyen Aalborg og forsøger selv at opklare sagen, på trods af at hans hukommelse ikke er, som den har været. Under efterforskningen er der pludselig paralleller til en større samfundskritisk sag om terror, der ledes af en fyr fra PET.

Det kan godt være lidt vanskeligt lige at fastholde overblikket over de mange skift i tid og sted. På trods af at hvert nyt kapitel har en overskrift, der tydeligt indikerer, om vi er før eller efter det drab, der sætter rammen for historien, så følte jeg alligevel tvivlen sætte ind nu og da.
Selve tanken med dagenes forskellighed er ret interessant, og jeg er særligt glad for idéen om en karakter, som har glemt flere skeletter i skabet fra sin fortid. Det medfører mange muligheder for forfatteren, og vi kan som læsere blot lade os underholde. Men det kræver samtidig, at forfatteren virkelig har styr på for-, nu- og fremtid, da det ellers bliver langt mere forvirrende end vellykket. Desværre var vi ikke helt på bølgelængde på den front Kent og jeg.

Noget jeg særligt bed mærke i, var en lidt makaber og tragikomisk seance med Thomas, der lægger sin tinding frivilligt på et elektrisk hegn, der egentlig er opsat for at inddæmme dyr, for at opnå det såkaldte elektrochok og genstarte sin hukommelse. Det mindede mig lidt om Jason Statham i ‘Crank’, hvor han opsøger adrenalin på den ene og anden facon – i romanen her bare markant anderledes naturligvis. Jeg synes egentlig godt, jeg kunne have brugt endnu mere af det her lidt makabre og fantastiske, fordi hovedkaraktereren er i forvejen en af de personer, man husker som en “superhelt”, hvilket som sådan ikke er noget dårligt.

Da jeg havde lagt bogen fra mig, begyndte jeg at spekulere over, hvorvidt Kent Langkjær ønsker at forvirre os læsere med sin indsigt i menneskets sind. Og hvad mener jeg så med det. Jo, jeg mener, om han bruger sin viden og spinder sine erfaringer og oplevelser med en krimithriller. Måske bliver dette for konspiratorisk, men jeg var lidt i tvivl om, hvad der var op og ned efter endt læsning. Så måske der er et eller andet her, og måske der er flere sider af ‘Elektrochok’ end først antaget.

Anmeldelsen indeholder reklame, da bogen er tilsendt som anmeldereksemplar fra forlaget Forfatterskabet efter aftale med forfatteren selv.


KARAKTER

Den sad ikke lige i skabet hos mig Elektrochok af Kent Lankjær
3 / 5
Tidligere indlæg
Næste indlæg

1 Comment

  • […] ⭐⭐⭐ 3 stjerner ud af 5 mulige “Elektrochok er andet bind i en serie om Torsten Lange skrevet af den danske forfatter Kent Langkjær. Jeg har ikke læst første roman ved navn ‘Deroute’, men egentlig gør det ikke spor efter min mening, da dette er en selvstændig fortsættelse i sin reneste form.” Matthias Hou, titlen.dk […]

Skriv en kommentar