Anmeldelse af Den hemmelige orden af Daniel Silva

Anmeldelse af Den hemmelige orden af Daniel Silva

Den hemmelige orden er en spændingsroman skrevet af den amerikanske journalist og forfatter Daniel Silva. Denne udgivelse er en del af en større serie, der i skrivende stund spænder over 20 bøger.

Gabriel Allon er taget et smut til Italien med hans hustru og to børn – mest, hvis ikke fuldstændigt, for at holde en velfortjent ferie. Da paven pludseligt dør, bliver Gabriel tilkaldt fra Venedig til Rom af ærkebiskoppen. Hele verdens katolikker har fået samme besked, han døde af et hjerteanfald. Ærkebiskoppen har dog en anden idé om, hvad der egentlig skete. To ting er forsvundet siden pavens død: en schweizergardist og et brev adresseret til Gabriel. 

Med bånd til den yderste europæiske højrefløj har Skt. Helenas Orden nogle skumle planer om pavedømmet. Som vi kender det fra nogle andre bøger, der inkluderer Italien og den katolske kirke, har et hemmeligt evangelium en stor rolle at spille. I denne bog er det et hemmeligt evangelium, der indeholder nogle mulige altafgørende skildringer af, hvordan skæbnesvangre begivenheder i menneskets historie i virkeligheden har udspillet sig.

Det lader til, at forfatteren har brugt et hav af ressourcer på at researche til bogen. Besøge Italien og både mærke og føle stemningen i det romantiske land, som jeg selv elsker at besøge. Derudover er “katolikkernes land” heller ikke helt nemt at bullshitte sig til, tror jeg. Du kommer derfor ikke langt med blot et par søgninger på Google, hvis du har i sinde at forfatte en spændingsroman om emnet. Her er man nødt til at gå til opgaven med en helt enestående disciplin.

Jeg har ikke tidligere læst noget af Daniel Silva, men jeg må bare sige, at vi har med en forfatter at gøre, der virkelig kan sit kram. Han formår at beskrive scener, omgivelser og steder på en helt fænomenal måde, så vi for alvor føler, vi er til stede i bl.a. Italiens gader. Og det siger måske ikke så lidt om en amerikaner.. Ironi kan forekomme.

Den hemmelige orden er spændende og til dels også drabelig, men ikke på den ulækre facon. Bogen er langt mere intelligent og kløgtig og er vel egentlig det, man formentlig vil kalde for en “ægte” spændingsroman, der ikke blot underholder, men også fascinerer. Jeg forventer så absolut at læse mere af Daniel Silva, hvis jeg får tid til det i den nærmeste fremtid – ellers må hans bøger komme på min to read-liste

Du får altså muligheden for at læse en særdeles god spændingsroman, jeg vil belønne med 4 af de helt store stjerner.

Anmeldelsen indeholder reklame, da bogen er tilsendt som et anmeldereksemplar fra forlaget HarperCollins.


KARAKTER

En helt klassisk spændingsroman Den hemmelige orden af Daniel Silva
4 / 5
Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar