Anmeldelse af De stumme piger – Steffen Jacobsen

Anmeldelse af De stumme piger - Steffen Jacobsen

De stumme piger er en ny dansk kriminalroman af bestseller-forfatteren Steffen Jacobsen. Denne nye udgivelse er samtidig en ny roman i serien om Tanya Nielsen og Jakob Nordsted, hvor første bind ved navn ‘Proxy’ udkom sidste år. 

Den dømte voldtægtsforbryder Gordon Nimb bliver efter års afsoning fundet brutalt dræbt. Med sig i bagagen havde han syv voldtægter og lige så mange hævngerrige familier og ofre. Ikke nok med det var voldtægterne også noget af det, Gordon Nimb ofte pralede med til omverdenen, hvilket ikke just gjorde listen over potentielle gerningsmænd mindre. Tanya Nielsen bliver sat på sagen, og flere spor peger på, at det er hendes tidligere mentor og “sparringspartner” Jakob Nordsted, der står bag.

Steffen Jacobsen formår nok engang at inddrage og gøre brug af sin enorme ekspertise indenfor det medicinske felt. Ikke så det bliver for meget og, hvad skal man sige, “overtager” hovedrollen fra spændingen i romanen, men lige tilpas nok til at man som læser føler sig i trygge hænder og ved, at forfatteren har fuldstændig styr på, hvad det er, han taler om. 

Jeg kritiserede Steffen Jacobsen for at have skrevet en for kort bog på godt og vel 300 et eller andet sider sidste gang – Proxy. Nu har han gjort det igen – eller faktisk “kun” skrevet 280 sider, men jeg synes egentlig, hvis jeg skal være ærlig både overfor mig selv og de af jer, der læser med på bloggen, at han formår at holde sig inden for rammerne af en god kriminalroman, selvom han ikke overholder de uskrevne regler om, at en små-konservativ krimi skal rumme godt og vel 3-350 siders spænding, smuds og andet godt fra havet. De to sidstnævnte får dog stadig lov til at være med, bare rolig.

Der er ingen tvivl om, at Steffen Jacobsen ønsker, at vi som læsere skal hoppe i med begge ben. Men hvis du tidligere har læst hans romaner, så ved du også, at man skal passe lidt på med at drage sine konklusioner for hurtigt, da der som ofte er endnu et lag.

Lene Jensen fra Steffen Jacobsens anden serie om hende og Michael – seneste roman i serien hedder ‘Ghostwriter’, og du kan finde min anmeldelse af den her – kommer ganske kort tilbage, og endnu en kvinde har altså dermed endnu en stærk karakter og rolle i forfatterens bøger. Hvorvidt Steffen Jacobsen mikser og blander sine serier endnu mere i fremtiden skal stå hen i det uvisse, men det kunne da være dejligt at se karaktererne flette ind imellem hinanden – hvis de ellers kan få taletid i hinandens selskab.

Ære er et vigtigt begreb i ‘De stumme piger’, og forfatteren balancerer fint mellem, hvad jeg går ud fra er, muslimsk eller arabisk kultur og den danske kultur. Kontrasten virker til at være stor, og som Steffen også beskrev under et bloggerarrangement, så er der stor forskel på, hvordan danske og muslimske piger eller kvinder vil og kan gebærde sig i eksempelvis nattelivet eller i diverse parforhold. 

Jakob står lidt i skyggen af Tanya, og ikke at det er synd, fordi Tanya er en stærk karakter, der i virkeligheden måske godt kunne stå helt alene, men Jakob kunne om ikke andet her i ‘De stumme piger’ godt fylde lidt mere, hvis det stod til mig. Vise lidt mandsmod.
Jeg var og er stadig rigtig begejstret for ‘De stumme piger’, og jeg tror, den vil glæde høj som lav. Så få den bare bestilt eller downloadet.

Anmeldelsen indeholder reklame, da bogen er tilsendt som anmeldereksemplar fra forlaget Lindhardt og Ringhof.


KARAKTER

Fortrinlig kriminalroman med en snert af sandhed De stumme piger af Steffen Jacobsen
5 / 5
Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar