Anmeldelse af Amagermanden af Sebastian Richelsen

Anmeldelse af Amagermanden af Sebastian Richelsen

Amagermanden er en truecrime bog om den dømte drabsmand skrevet af den forhenværende efterforsker og efterfølgende uddannede journalist Sebastian Richelsen. Begge disse uddannelser og kompetencer komplementerer hinanden glimrende i hans research som en anden kriminalroman. 

Forfatteren bag bogen undersøger gamle mord og tidligere sager for at vurdere, om Marcel Lychau Hansen aka Amagermanden i virkeligheden er Danmarkshistoriens værste seriemorder eller ej. Marcel er dømt for to drab og seks voldtægter. I årene 1989 og 1990 skete der en række kvindedrab i Københavnsområdet. I samme tid var Amagermanden ligeledes yderst aktiv som drabsmand. I bogen her undersøger forfatteren hvordan Amagermanden i givet fald kan have stået bag nogle af ovennævnte kvindedrab.

Det er efterhånden en del tid siden, jeg har modtaget ‘Amagermanden’ til anmeldelse, og jeg har flere gange “forsøgt” at hive den ned fra hylden for at give mig i kast med den. Men af en eller anden årsag har jeg udskudt det gang på gang, fordi den næsten har været for nem at overkomme og blive færdig med, til jeg kunne overskue det. Det lyder fjollet, men nogle gange er de simple ting dem, der bliver skubbet mest.
Men langt om længe kom jeg i gang. 

Ad flere omgange har jeg samtidig spekuleret over, hvordan jeg skulle gå til opgaven her. Skulle jeg give et antal stjerner, når nu det drejer sig om virkelige hændelser, og hvordan i alverden bedømmer man en bog for primært gengivelse? 

En af de elementer, som jeg synes, Sebastian Richelsen skal have cadeau for, er hans evne til at inddrage læseren. Man kan mærke, at han har haft en interesse i sagen, lavet grundig research og derfor også kommet frem til at lave en podcast / bog om sagen.

Meen.. som jeg ser det, har Sebastian Richelsen ekstremt mange gisninger – både gode og mindre gode. Eller rettere sagt; nogle har mere belæg end andre. Så selvom forfatteren er forhenværende politimand, synes jeg, det virker en anelse som om, at der er mange underbyggede fornemmelser og af og til nogle “ønskescenarier”. Jeg sidder derfor som uvildig par og tænker, om det er lidt for let at koble Marcel på alle mordene og overgrebene – og er det det værd for at skrive en bestseller? Jeg ved det ikke, og jeg skal heller ikke gøre mig til mere dommer, end jeg allerede har gjort ved at anmelde bogen.

Anmeldelsen indeholder reklame, da bogen er modtaget som et anmeldereksemplar fra forlaget People’sPress. Tusind tak for bogen.


KARAKTER

Fyldt med gisninger og anklager Amagermanden af Sebastian Richelsen
2 / 5
Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar